Estate Parking is specialist in het op maat laten maken van verticaal transport systemen. Klanten vragen ons regelmatig welk systeem het meest geschikt is voor hun situatie en welke prijstechnisch het meest interessant is. We leggen je daarom graag het verschil uit tussen een autohefunit en een autolift. Ben je benieuwd welke systemen er allemaal zijn? Je leest het op onze pagina verticaal transport.

Wat is het verschil tussen een autohefunit en een autolift?

Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen de verticaal transport systemen, benoemen we de werking en de voordelen van beide opties.

Hoe werkt een autohefunit?

Een autohefunit wordt gebouwd om personenauto’s door middel van een schaarheftafel naar boven of naar beneden te verplaatsen. De bestuurder mag in sommige gevallen in de auto blijven zitten. Dit hangt af van de snelheid en hefhoogte. Voor het installeren van een autohefunit is het van belang dat er een bouwkundige put aanwezig is.

Hoe werkt een autolift?

Ook de autolift is bedoeld om personenauto’s naar verschillende verdiepingen te vervoeren. Bij een autolift blijft de bestuurder altijd in de auto zitten. Hierdoor is het ook toegestaan om met een scooter of fiets gebruik te maken van de autolift. Voor het plaatsen van een autolift zijn er twee factoren van belang. Er moet een bouwkundige put zijn en er is kopruimte nodig.

Verticaal transport

De verschillen tussen een autolift en een autohefunit.

Het grote verschil tussen deze opties is het feit dat je bij een autolift in de auto mag blijven zitten. Bij een autohefunit is dit niet altijd het geval. Bij een autolift zijn er daarom ook meer regels en is er meer wetgeving rondom veiligheid dan bij de autohefunit. Dit maakt de autolift dan ook een stuk duurder.

Wat is de prijs van een autohefunit?

De prijs van een autohefunit is sterk afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Al onze parkeersystemen worden op maat gemaakt en daarom is het voor ons niet mogelijk om hier een vaste prijs te noemen. Voor een prijsindicatie vragen wij je om ons een mail te sturen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte ontvangt met richtprijzen.

Benieuwd naar de kosten van onze parkeersystemen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een overzicht in uw mailbox.

  De voordelen van Estate Parking:

  1. Eenvoudig voertuigen naar een hoger of lager level brengen
  2. Meer parkeergelegenheid op hetzelfde oppervlak
  3. Degelijk en betrouwbaar, van Nederlandse bodem
  4. Mooie vormgeving en afwerking, passend bij de ruimte
  5. Wij adviseren wat er mogelijk is in uw situatie

  “Ik begeleid u graag bij het kiezen en realiseren van de autolift of het parkeersysteem waar u naar op zoek bent.”

  Uw adviseur: Ernst Verhoef, eigenaar Estate Parking


  Eens verder praten?