Halfautomaat

Bij een halfautomatisch systeem moet de bestuurder aanvullende handelingen uitvoeren om zijn auto op een parkeerplaats of platform te plaatsen. Deze handelingen worden uitgevoerd middels een keycard, afstandsbediening of bedieningssleutel. Estate Parking biedt verschillende halfautomaten aan.

Hef-hef systeem

In dit hef-hef systeem is het mogelijk om twee of drie auto’s boven elkaar te parkeren. In- en uitrijden gaat horizontaal. Dit systeem heeft kolommen op de hoeken, waarbij de bestuurder alle ruimte heeft om in- en uit te stappen.

Schuif-hef systeem

Het schuif-hef systeem is toepasbaar bij aan elkaar geschakelde parkeerplaatsen. Eén parkeerplaats in de onderste laag moet altijd vrij blijven, zodat auto’s onafhankelijk van elkaar kunnen in- en uitparkeren. Er kunnen maximaal 3 lagen boven elkaar worden gemaakt. In dit geval schuiven zowel de onderste als de middelste laag. Een vierde parkeerlaag is mogelijk als deze onder het inrij niveau gerealiseerd kan worden.

Afhankelijk systeem

De bovenste auto kan in dit systeem pas zakken als de onderste auto is uitgereden. De mogelijke hefcapaciteit is 3.250 kg en is geschikt voor zwaardere voertuigen. Als er beperkte ruimte beschikbaar is in de hoogte, kunnen we de bovenste auto in een hoek heffen in plaats van in een geheel vlak.